Energie

Vraag de energiebox aan!

Sommige producten, zoals ledlampen, zijn goed bekend en veel doorsnee lampen zijn vaak al vervangen. Maar er zijn veel meer producten waarmee je energie kunt besparen, die nog minder bekend zijn. Zoals radiatorventilatoren. Dit soort producten kost ook wat meer en dan kun je aarzelen of je ze wel of niet moet aanschaffen. Wijkambassadeur Bart heeft hier iets op gevonden: de energiebox! Een doos gevuld met allerlei energiebesparende producten, die door steeds meer mensen wordt aangevraagd.

Zowel huurders als woningeigenaren kunnen van de box gebruik maken. In de box vind je meetapparatuur waarmee je meer inzicht in je energie- en watergebruik krijgt. Uiteraard ook veel producten, zoals de genoemde radiatorventilator. Met sommige producten verlaag je niet alleen je energierekening, maar verhoog je ook het wooncomfort. Doordat het sneller of behaaglijker warm wordt bijvoorbeeld. Ook zitten er ledlampen in van wat meer speciale lampen. Die zijn vaak nog niet vervangen, zoals spotjes en verlichting onder keukenkastjes. Je mag de producten ongeveer een week lang uitproberen zodat je het effect kunt ervaren. Daarna kun je heel gericht beslissen welke producten voor jouw huis nuttig zijn en deze zelf kopen.

Energiebox aanvragen
Wil je de producten uit proberen? Stuur dan een mail met je contactgegevens naar gagoed@leiden.nl onder vermelding van ‘energiebox’.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier