Energie

Energie informatieavond voor VVE’s

Het besturen van een VvE is een complexe en verantwoordelijke taak. Vooruitdenken is hierbij belangrijk en het plannen over meerdere jaren noodzakelijk. De overgang naar een schone energievoorziening is een nieuwe uitdaging. Hoe bereidt u zich als VvE hier op voor? Aardgas wordt uitgefaseerd en u moet samen belangrijke keuzes gaan maken over de nieuwe energievoorziening. Wellicht bent u hier binnen het bestuur al mee bezig. Het is echter geen gemakkelijke opgave en u kunt vast wel wat ondersteuning gebruiken. Gelukkig is dit via verschillende kanalen mogelijk.

Het Groene Ideecafé en de Goed wijkambassadeurs energie organiseren op maandag 20 mei 2019 een informatiebijeenkomst om u over de mogelijkheden te informeren. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de warmtevisie Leiden, energie-maatwerkadvies met subsidie, duurzame maatregelen met en zonder subsidie, financieringsmogelijkheden en ervaringen van VvE’s die al maatregelen hebben genomen. Na de presentaties is er de mogelijkheid tot netwerken met bestuursleden van andere VvE’s.

De avond is in het bijzonder georganiseerd voor bestuursleden of leden van duurzaamheidcommissies van Verenigingen van Eigenaren in Leiden.
Maandag 20 mei 2019 – 20.00-22.00, Expo 1 ruimte van Scheltema, Marksteeg 1, Leiden.

Programma

Ideecafé maandagavond 20 mei 2019:
19:30 Zaal open en koffie of thee
20:00 Opening: Anton de Gruyl (Ideecafé/Wijkambassadeur)
20.20 Energie-maatwerkadvies voor VvE: Ben Meijer (bouAd)
20:50 Pauze
21:00 Duurzame maatregelen en financieringsmogelijkheden: Bart Groeneweg (Wijkambassadeur)
21:20 Ervaringen uitwisselen met betrekking tot het treffen van duurzame maatregelen
21:55 Napraten en netwerken aan de bar

Aanmelden via ideecafe@ideewinkel.nl of Facebook.

Home


Het Ideecafé is hét podium voor duurzame initiatieven in Leiden

Graag zien wij u op maandagavond 20 mei in de Expo 1 ruimte van Scheltema Leiden. Andere bestuursleden of leden van duurzaamheidcommissies zijn ook van harte welkom! Nodig ze graag uit.

Voor meer informatie: Ckees van Oijen, Wijkambassadeur Stevenshof (06-27263520) https://www.gagoed.nl/wijkambassadeurs/wijk/stevenshof/; Bart Groeneweg, Wijkambassadeur Leiden Zuidwest (06-40228067) https://www.gagoed.nl/wijkambassadeurs/wijk/leiden-zuid-west/; Anton de Gruyl, Wijkambassadeur Binnenstad Zuid (0618121526) https://www.gagoed.nl/wijkambassadeurs/wijk/binnenstad-zuid/

Vooruitblik programmering van het Groene Ideecafé in 2019 (onder voorbehoud):
• Maandagavond 17 juni: Citizen science project rondom plastic in de Leidse grachten
• Vrijdagochtend 21 juni: Duurzame Ontwikkelingsdoelen UN-life in Leiden (bij Lakenhal!)
• Maandagavond 15 juli: Natuurbeheer in Leidse Volkstuinen en Stadsparken

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Via onderstaande button kun je je inschrijven voor de gemeentelijke nieuwsbrief. Vink bij interesses in ieder geval Duurzame Stad aan om de hoogte te blijven van de GOED-activiteiten.

naar aanmeldformulier