Energie

Leiden doet mee aan de Duurzame Huizenroute

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Leiden doet dit jaar mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. De Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar ervaringen met duurzaam bouwen en wonen centraal staan. Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Op zaterdag 3 en 10 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag willen gaan met duurzaam bouwen en wonen.

Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 3 en 10 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg. In het najaar is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Deelnemers maken kans op publieks- en juryprijzen en de titel ‘Leukste, beste en meest duurzame huis van Nederland 2018’.

Meer informatie, voorbeeldwoningen en ervaringsverhalen kunt u vinden op www.duurzamehuizenroute.nl. Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met Gerlies Schuit van de Nationale Duurzame Huizen Route via e-mail g.schuit@duurzamehuizenroute.nl of telefonisch via 0525-701193.

Flyer

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Via onderstaande button kun je je inschrijven voor de gemeentelijke nieuwsbrief. Vink bij interesses in ieder geval Duurzame Stad aan om de hoogte te blijven van de GOED-activiteiten.

naar aanmeldformulier