Energie

Duurzame Profburgwijk

De werkgroep Duurzaamheid Profburgwijk houdt op dinsdagavond 17 november, aanvangstijd 20.00 uur een ZOOM-meeting rond de thema’s: Zonnepanelen en Verwarming.

Vera Kuijpers van Erfgoed Leiden gaat de nieuwe welstandsregels bespreken. De gemeenteraad heeft besloten de welstandsregels te verruimen. Maar hoe gaat dat er in de praktijk uitzien in beschermd stadsgezicht. Mogen de zonnepanelen op de zonnige voorkant van mijn huis en wat moet ik daar voor regelen? Alle antwoorden op deze vragen en op vragen die u heeft, worden beantwoord door Vera.

De winter staat voor de deur, de thermostaat omhoog en lekker behaaglijk warm in huis. Maar hoeveel gas gebruik je dan? En kan dat wat minder? Wat kan je doen om je huis behaaglijk warm te krijgen, met voldoende ventilatie. Naast een warm binnenklimaat is ook een gezond binnenklimaat belangrijk.
Marius Ballieux is architect en wijkambassadeur. Hij heeft veel kennis over verwarmen van je huis op een duurzame manier. Deze kennis wil hij graag met de bewoners van de Profburgwijk delen en vragen beantwoorden. Bij verwarmen denk je ook aan isoleren, we laten een voorbeeld zien hoe je je woning ook aan de binnenkant kan isoleren.

Heb je plannen of wil je plannen maken voor verduurzaming, meld je dan aan voor de bewonersavond op 17 november om 20.00 uur via zoom bij duurzaamprofburgwijk@gmail.com

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier