Videorapportage van het pilot-project Duurzaam Da Vinci.
Klimaatadaptatie

Tip

Duurzame daken

Een dak boven je hoofd beschermt je tegen weer en wind. Daken hebben daarnaast nog veel meer te bieden dan je misschien zou denken! Duurzaamheid blijft een actueel onderwerp en daar kunnen daken een bijzonder goede bijdrage aan leveren. Door gebouwen efficiënt te bouwen en in te richten kan je slim omgaan met de beschikbare energie.

Technolab wil scholen graag stimuleren te blijven verduurzamen, daar kunnen hun eigen leerlingen natuurlijk goed bij helpen, zij kennen de school immers erg goed en zijn er elke dag. Door middel van inspirerende projecten duiken leerlingen de wereld van energie in en proberen ze te achterhalen waar en hoe er bespaard kan worden. Hierbij zijn de leerlingen onderzoekend en ontwerpend aan het leren, ze zijn actief bezig met het onderwerp en ze raken zo ook meer betrokken bij de school.

Technolab organiseert workshops en projecten voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Ontdek de vele mogelijkheden via hun site.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier