Energie

Dag van de Duurzaamheid

Leiden wil nu en in de toekomst een groene en leefbare stad zijn. Daarom zet de gemeente vol in op het vergroenen van de stad, het versterken van de biodiversiteit, het omschakelen naar duurzame energie, het hergebruik van grondstoffen en het stimuleren van energiebesparende maatregelen. Doe je ook mee?

Alleen samen kunnen we inspelen op het klimaat van de toekomst. Grote maatregelen zoals je woning verduurzamen én kleinere aanpassingen zoals korter douchen, meer groen om je huis en vaker de fiets pakken helpen om Leiden leefbaar en gezond te houden. Draag ook je steentje bij!

Deze tips zijn speciaal voor de herfst. Want nu is het tijd om struiken en kleine boompjes te planten. Vervang nu tegels door beplanting die in de zomer koelte brengen. Nu isoleren is er lekker warm bij zitten in de winter. Nu korter douchen is straks een lagere energierekening. Een herbruikbare koffiebeker gebruiken, levert minder afval én korting in de horeca op. Nu spullen repareren in plaats van nieuw kopen, is straks geld overhouden. Ga ook goed en kijk hoe je kunt verduurzamen.
GOED VOOR JEZELF EN GOED VOOR DE STAD!

 

10 OKTOBER | DAG VAN DE DUURZAAMHEID | 10 DUURZAME TIPS

WONEN
1. Zet je tuin of straat op groen (of Meer grrroen, gewoon doen! Huup huup Tegeltruc!)
2. Gebruik een regenton (www.gagoed.nl/regenton)
3. Kies voor een groen dak
4. Isoleer je huis
5. Plaats zonnepanelen
6. Douche 2 min korter
SPULLEN (CIRCULAIR / AFVAL)
7. Gebruik een herbruikbare beker
• Dankzij een herbruikbare beker is er minder wegwerpplastic en afval
8. Repareer en recycle spullen
• Repareer en recycle spullenwww.gagoed.nl/leidse-koplopers
www.gagoed.nl/tips
repaircafeleiden.nl
VERVOER
9. Ontdek de deelauto
10. Pak vaker de fiets
www.leiden.nl/mobiliteit

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier