Biodiversiteit

Bewoners zien groene kansen in de Minervalaan

In Leiden gaan we de komende jaren 41 versteende plekken omvormen naar groene plekken. Ook in Roomburg. De gemeente Leiden maakt een aantal plekken in de wijk groener.

Bewoners zagen nog meer kansen! Zij hadden nog meer goede suggesties om te vergroenen. Zo ook in de Minervalaan. Hier is hard gewerkt aan het pad en de oever. In het voorjaar en de zomer bloeien hier straks veel mooie bloemen. Het is prachtig geworden. In Leiden vergroenen we samen!

Groene kansen zijn er altijd en overal. Van het vergroenen van een dak of een weinig gebruikte parkeerplek tot het vervangen van een tegel in de tuin door een plantje. Extra groen zorgt voor verkoeling, draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit en zorgt ervoor dat niet al het regenwater via het riool afgevoerd hoeft te worden. Zo worden de wijken voorbereid op de toekomst, waarin het vaker hard gaat regenen maar er ook lange droge, hete periodes zullen zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier