2020 is het Jaar van het Dak in Leiden!

Organisatoren gemeente Leiden, PLNT en RAP Leiden willen in een jaar tijd zoveel mogelijk bewoners en bedrijven activeren om iets met hun dak te doen: van groene daken en daktuinen tot zonnepanelen en wonen op het dak. 

Waarom Jaar van het Dak in Leiden?
Leiden heeft veel ongebruikt dakpotentieel. En op al die grote en kleine daken liggen kansen op het gebied van duurzaamheid, vergroening, verstedelijking én het versterken van de lokale economie.

‘Wat doe jij op je dak?
De komende maanden verschijnen op social media en de speciale campagnewebsite allerlei tips om Leidse bewoners en ondernemers te inspireren en ze te helpen. De wijkambassadeurs zijn straks ook ‘dakcoach’, maar u kunt ze nu al benaderen voor advies. In speciale (online) spreekuren bieden zij ondersteuning door vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld het aanleggen van een groen dak of het plaatsen van zonnepanelen. Kijk voor meer informatie op leiden.nl/jaarvanhetdak

PLNT The Field: showroof
Later dit jaar komen ook fysieke bijeenkomsten op de kalender, te beginnen met de opening van ‘the Showroof’ op PLNT The Field bij Leiden Centraal. Hier kunnen geïnteresseerden straks van dichtbij zien wat een groen dak is, en hoe je het aanlegt, bijvoorbeeld in combinatie met zonnepanelen.

Kijk voor meer informatie op leiden.nl/jaarvanhetdak

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de gemeentelijke nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Het aanmeldformulier staat helemaal onderaan de pagina.

naar aanmeldformulier